Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingverdrag met Japan moet aangepast

Het belastingverdrag dat Nederland heeft gesloten met Japan moet worden aangepast omdat het Nederlandse aandeelhouders bevoordeelt boven die uit andere landen in Europa. Dat stelt de Europese Commissie donderdag.

Het verdrag, dat dubbele belastingheffing moet voorkomen, trad op 1 januari 2012 in werking. De commissie stelt dat Nederlanders die aandelen hebben in een bepaald bedrijf meer Japanse belastingvoordelen genieten op dividend, rente of royalty's dan andere Europeanen. Dat is volgens Brussel in strijd met de wet. Bovendien mogen volgens de commissie aan aandelen die worden verhandeld op de AEX-index geen betere voorwaarden worden toegekend dan die op andere Europese beurzen.

De Europese Commissie verwacht binnen twee maanden een ''bevredigende'' reactie van Nederland. Anders volgt mogelijk een stap naar het Europees Hof van Justitie.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X