Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Vrouw (96) ontvangt naheffing van één euro

Haar vermogen is opnieuw vastgesteld, en daarom kreeg de 96-jarige mevrouw Van den Berg-Bosma uit Twello een naheffing van de Belastingdienst. Ze ontving vorig jaar in totaal 562 euro zorgtoeslag. Uit een herberekening bleek dat ze teveel heeft gekregen; de hoogbejaarde vrouw moet daarom welgeteld één euro terugbetalen.

Tijdens een bezoek aan zijn moeder in verpleeghuis de Martinushof in Twello, eerder deze week, opende zoon Gooi van den Berg de brief. ,,Ik las hem, knipperde met mijn ogen, las hem nog een keer en dacht: het moet toch niet gekker worden." Binnenkort volgt nog een brief met daarbij een acceptgirokaart én informatie over een betalingsregeling.

,,Als het kan, betaal ik in tien termijnen", zegt Van den Berg, die voor zijn moeder de administratie doet. ,,Misschien dat er dan een belletje gaat rinkelen dat ze dit anders moeten aanpakken. Natuurlijk, ik begrijp dat zo'n proces geautomatiseerd is, maar ze kunnen toch instellen dat alles onder een bepaald bedrag niet wordt verstuurd."

In een schriftelijke reactie laat de Belastingdienst weten dat er 'geen ondergrens' is voor de hoogte van rekeningen die worden verstuurd. De mogelijkheid van gespreid betalen is 'een standaardregeling', die altijd wordt aangeboden, 'onafhankelijk van de hoogte van het terug te betalen bedrag'.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X