Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Griekse reders vrezen einde fiscale voordelen

Griekse scheepvaartondernemers wachten met ingehouden adem de onderhandelingen in Brussel over de financiële toekomst van hun land af. Zij vrezen dat een einde komt aan belastingvoordelen die het jarenlang zeer aantrekkelijk maakten om gevestigd te blijven in het Zuid-Europese land. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) zondag.

Griekse rederijen exploiteren ongeveer een vijfde van alle koopvaardijschepen in de wereld, en hebben meer dan de helft van de Europese vloot in handen. De sector is goed voor 7,5 procent van de totale Griekse economie en voorziet zo'n 200.000 mensen van werk. Door allerlei belastingvrijstellingen vormen de reders voor de Griekse fiscus echter al jaren een relatief kleine bron van inkomsten.

De scheepvaartondernemers zijn vorig jaar al een hogere tonnagebelasting gaan betalen, in totaal zo'n 420 miljoen euro over een periode van vier jaar, maar dat is volgens Athene niet genoeg. Ook andere belastingvoordelen die de scheepvaartbranche nog wel geniet ten opzichte van andere bedrijfstakken, zullen er waarschijnlijk aan moeten geloven.

Daarmee wordt wel de concurrentiepositie van Griekenland ernstig aangetast. Analist Noah Parquette van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase denkt dat veel reders Athene de rug zullen toekeren ten gunste van bijvoorbeeld Londen, Singapore of Dubai. ,,Dat schaadt de economie en breekt mogelijk een scheepvaarttraditie in Griekenland die duizenden jaren teruggaat'', aldus de marktkenner.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X