Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Miljoenenfraude Belastingdienst door slechte controle

Een medewerker van de Belastingdienst, die vorig jaar 19,5 miljoen euro wegsluisde naar de rekening van een vriend, kon dat doen doordat er geen goede controle binnen de Belastingdienst was. Ook de Rabobank merkte de fraude te laat op, meldt De Telegraaf.

Staatssecretaris Wiebes schreef vorig jaar aan de Tweede Kamer dat er mogelijk 20 miljoen euro verduisterd was en dat het bedrag in één keer onder verdachte omstandigheden was overgemaakt. De FIOD heeft onderzoek gedaan naar de fraude en De Telegraaf heeft dat rapport in handen.

Turkse rekeningen
De 52-jarige medewerker van de Belastingdienst boekte het geld over naar de Rabobank-rekening van een bevriende hotelbaas in Duiven en die maakte de miljoenen meteen over naar twee Turkse bankrekeningen van zijn zwager. Pas een week nadat het grote bedrag op de rekening van de hotelhouder was bijgeschreven, viel het de fraudeafdeling van de Rabobank op. De Turkse zwager had toen al 1,3 miljoen euro aan contanten opgenomen en een miljoen euro omgezet in goudstaven.

'Lening'
De Belastingdienst heeft beslag gelegd op de rest van het geld, maar de Turkse medeverdachte is een rechtszaak begonnen. Hij zegt dat hij niets weet van de fraude; hij zou de miljoenen van zijn zwager hebben geleend.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X