Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Woningmarkt in vrijwel alle regio's hersteld

De woningmarkt heeft zich in vrijwel alle Nederlandse regio's hersteld. Dat stellen economen van de Rabobank donderdag in een rapport. Het tempo verschilt per gebied, maar in 2014 zijn er in alle regio's meer woningen verkocht dan een jaar eerder. En de gemiddelde verkoopprijs is in 37 van de veertig regio's gestegen. Onder meer de eerder gedaalde woningprijzen, een relatief lage hypotheekrente en een groei van de werkgelegenheid hebben volgens de analisten aan het herstel bijgedragen.


"Uit onze studie blijkt dat het herstel op de woningmarkt in elke regio is ingezet", zegt Rabobank-econoom Rogier Aalders. In Groot-Amsterdam, Zuidwest-Overijssel, Flevoland en de Zaanstreek zijn de prijzen het hardst gestegen. "Alleen in Zeeuws-Vlaanderen, Delfzijl en omgeving en Oost-Zuid-Holland lag de gemiddelde verkoopprijs in 2014 lager dan in 2013."

Groot-Amsterdam
De woningmarkt in Groot-Amsterdam is het snelst hersteld. Daar werden vorig jaar 57 procent meer huizen verkocht dan in 2013. En de prijzen zijn in die periode met 7 procent gestegen. Ook in Utrecht, Agglomeratie Haarlem, Noordoost-Noord-Brabant en Het Gooi en Vechtstreek zijn de woningverkopen vorig jaar met meer dan 50 procent toegenomen. "In een aantal perifere regio's, zoals Zeeuws-Vlaanderen en Zuidwest-Drente, was de groei van het aantal transacties in 2014 aan de lage kant", zegt Aalders.

Gemeenten
Op vijf gemeenten na is overal het aantal verkochte woningen toegenomen. Maar de gemiddelde verkoopprijs is in 128 gemeenten nog wel gedaald. "Een duidelijk geografisch patroon kunnen we daar niet in herkennen. In alle hoeken van het land vinden we gemeenten waar de gemiddelde verkoopprijs in 2014 daalde", stelt de econoom. "In de meer landelijke gemeenten was de groei over het algemeen lager of daalden de prijzen. Voor wat betreft de prijsontwikkeling lopen de steden dus duidelijk voorop."

Bron

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X