Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Kamer van Koophandel leed vorig jaar 63 miljoen euro verlies

De Kamer van Koophandel (KvK) heeft vorig jaar een verlies van 63,1 miljoen euro geleden. Dat blijkt uit het donderdag gepresenteerde jaarverslag. Vooral reorganisatiekosten drukten het resultaat. De KvK zou het ministerie van Economische Zaken inmiddels om hulp hebben gevraagd, zo meldt RTLZ op basis van het jaarverslag.

Het verlies hangt samen met de grote reorganisatie bij de Kamer van Koophandel. De overheid wil 80 miljoen euro bezuinigen op de KvK. Vanwege de bezuinigingen zijn veertien afzonderlijke regionale afdelingen samengevoegd tot één landelijke organisatie.

Duizend banen
In totaal moeten er voor 2018 ruim duizend banen geschrapt worden. Probleem is echter dat de regels niet zomaar toestaan dat ambtenaren op straat komen te staan. De KvK is met het ministerie van Economische Zaken in overleg om tot een ''realistisch scenario", te komen met betrekking tot de banenreductie.

De KvK boekte vorig jaar een omzet van ruim 218 miljoen euro. Het Rijk heeft daar 135 miljoen euro aan bijgedragen. De verkoop van informatie, inschrijfvergoedingen en subsidies leverden samen 83 miljoen euro op. Het bestuur van de KvK verwacht vanaf 2018 weer zwarte cijfers te schrijven.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X