Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Rutte: Akkoord belastingplan wordt niet openbaar gemaakt

Het akkoord tussen het kabinet en de regeringsfracties VVD en PvdA over de hervorming van het Nederlandse belastingstelsel wordt niet openbaar gemaakt. Dat zei premier Mark Rutte woensdagavond in Brussel, waar hij deelnam aan een top tussen leiders van de EU en uit het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.

De premier reageerde op een oproep van de oppositie om het compromis openbaar te maken en een debat te voeren in de Kamer. ,,Als je het stuk publiceert, wordt het kapot gescheurd'', zei Rutte. ,,Want dan zal iedereen reageren op die elementen die niet bevallen en misschien een enkel woord over die paar elementen die wel bevallen. Wil je dit laten slagen, dan kan dat alleen in de achterkamertjes.''

Laatste hand
Hij benadrukte dat de VVD en de PvdA nu nog de laatste hand leggen aan het akkoord. ,,Daar zitten we heel dicht bij.'' Daarna, zo hoopt Rutte, is het aan de oppositiepartijen om te komen praten. ,,Ik kan ze er niet toe dwingen, maar ik hoop van harte dat ze het doen.''

SP-leider Emile Roemer eist dat het kabinet het akkoord over een hervorming van het belastingstelsel zo snel mogelijk openbaar maakt. Hij past ervoor om in een achterkamertje te gaan onderhandelen over een plan dat voorlopig geheim moet blijven. Onderhandelen wil hij alleen in het openbaar.

Bunker op Rottumeroog
,,Dit gaat over een herziening van het belastingstelsel die vijftien tot twintig jaar mee moet. Het treft iedereen: van burgers, tot Shell, tot het midden- en kleinbedrijf. Het gaat zo veel mensen aan, dan kun je het als kabinet toch niet menen om je ergens met de oppositie in een bunker of op Rottumeroog terug te trekken voor onderhandelingen? Dat kan echt niet, kom op zeg!'', aldus Roemer.

Eerder op de avond meldde VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra dat het hoofdlijnenakkoord tussen VVD en PvdA over een belastingherziening nog niet definitief is. Er moet eerst nog een aantal technische zaken worden uitgezocht en die zijn pas volgende week beschikbaar.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X