Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Omstreden afspraak tussen PostNL en Belastingdienst

PostNL en de Belastingdienst hebben in het verleden geen illegale afspraken gemaakt over hoe om te gaan met pakketbezorgers. Dat stelt staatssecretaris Eric Wiebes van Financien, nadat bekend werd dat PostNL tussen 2009 en 2013 een ‘deal’ met de Belastingdienst had gesloten om pakketbezorgers fiscaal voordelig te laten werken. Vanuit vakbond FNV en de politiek werd hier harde kritiek op geuit.

Door zzp-constructie fors fiscaal voordeel
Pakketbezorgers die voor PostNL werken, doen dat als zzp’ers. Het bedrijf betaalt hierdoor geen belastingen en premies voor werknemers. Dat zou PostNL jaarlijks een fiscaal voordeel van zo’n 15 miljoen euro opleveren. De Belastingdienst zou hiermee hebben ingestemd. Volgens Wiebes ging het echter niet om een ‘deal’, maar bood de Belastingdienst PostNL de zekerheid dat er achteraf geen correcties zouden komen. “De Belastingdienst maakt geen deals, maar voert de wet uit. Wat de fiscus kan doen is zekerheid vooraf geven over hoe ze de wet interpreteert en waar men zich aan moet houden.” De afspraak uit het verleden zou volledig ‘dichtgetimmerd en volgens de wet’ zijn.

'De wet geldt voor iedereen'
Volgens de staatssecretaris vragen veel bedrijven en particulieren vooraf aan de fiscus om zekerheid over interpretaties van de belastingwetten. “Hiermee voorkomen zij correcties achteraf. Maar niemand krijgt iets. De wet geldt voor iedereen.’'

Schijnzelfstandigheid
Toch vindt FNV dat de Belastingdienst niet toe moet staan dat PostNL schijnzelfstandigen voor zich laat werken. “Dit kabinet heeft de strijd aangebonden met schijnconstructies. Juist dit is een stuitend voorbeeld van foute constructies waardoor werkgevers de normale afdrachten ontlopen”, aldus bestuurder Reinier Stroo van FNV Transport en Logistiek.

Constructie PostNL al langer omstreden
In maart boden de bezorgers van PostNL nog een petitie aan aan minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij stelden niets over te houden door alle eisen die PostNL stelt. De bezorgers werken als zzp'er, maar PostNL behandelt ze door alle verplichtingen als werknemer. Zo mogen ze niet voor andere opdrachtgevers werken en moet de bus die de bezorgers zelf moeten aanschaffen, precies aan de voorwaarden van PostNL voldoen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X