Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Eerste Kamer stemt in met snellere verhoging AOW-leeftijd

De Eerste Kamer stemt in met een snellere verhoging van de AOW-leeftijd. Het wetsvoorstel hierover is dinsdag aangenomen met 51 stemmen voor en 23 stemmen tegen.

Eerder was al afgesproken dat de AOW-leeftijd in stapjes wordt verhoogd. Deze wet regelt dat dit vanaf 2016 in een sneller tempo gebeurt. De leeftijd wordt telkens in stappen van drie maanden verhoogd. In 2018 komt de AOW-leeftijd dan uit op 66 jaar. En vanaf dat jaar stijgt de leeftijd in stappen van vier maanden.

In het huidige tempo zou de leeftijdsgrens pas in 2023 op 67 jaar uitkomen. Maar volgens de nieuwe afspraken is dat al in 2021 het geval.

Vanaf 2022 wordt aan de hand van de levensverwachting gekeken of de pensioenleeftijd vanwege een verbeterde levensverwachting nog verder omhoog moet. De versnelde verhoging moet 3,6 miljard euro opleveren.

Er komt een overbruggingsregeling voor mensen die tussen 1 januari 2013 en 1 juli 2015 al van een vut- of prepensioenregeling gebruikmaken. Deze groep heeft niet genoeg tijd gehad om zich op deze verandering voor te bereiden. Eind maart is het wetsvoorstel al door de Tweede Kamer aangenomen. Toen hebben onder meer PvdA, GroenLinks, D66, CDA, SGP en VVD voor gestemd.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X