Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Geen blauwe enveloppe voor de koning

Het wordt te ingewikkeld om de koning belasting te laten betalen. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag na afloop van de ministerraad. Deskundigen hebben dat ook vastgesteld, aldus de minister-president. De koning krijgt nu een soort uitkering netto en die zou je dan eerst bruto moeten maken. Je moet dan ook gaan kijken naar het gebruik van paleizen en naar welke kosten aftrekbaar zouden zijn. ,,Dat is ongelooflijk ingewikkeld'', aldus Rutte. ,,Het is geen principiële kwestie, maar ,,we have bigger fish to fry'' '', aldus de premier, daarmee aangevend dat er belangrijkere zaken zijn.

Het is overigens niet zo dat de koning nergens belasting over betaalt, maar hij heeft bepaalde vrijstellingen.

Uitkering
Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix krijgen jaarlijks een uitkering. Willem-Alexander krijgt over 2015 5,3 miljoen, waarvan 4,5 miljoen als tegemoetkoming voor de kosten van zijn functie, zoals personeel. Rutte zei vrijdag dat het geld voor de koning ,,op fatsoenlijk niveau'' ligt.

,,Moet je ook kijken wat ze ervoor moeten doen. Het is niet te duur, nee. En het is niet het grootste maatschappelijke vraagstuk van dit moment.'' De koning is ook kwetsbaar, omdat de samenleving altijd iets van hem vindt, hield de minister-president journalisten voor. Ook staan de Oranjes met een uitkering al jaren op de nullijn, voegde Rutte toe.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X