Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Regelingen oudere werknemers drukken op de Belastingdienst

Binnen de Belastingdienst bestaan grote zorgen over de grote effecten van de ouderendagen op de dienst. Dat meldt de NOS op basis van een intern bericht van directeur-generaal Peter Veld van de Belastingdienst aan zijn werknemers. Volgens Veld blijft er bij de Belastingdienst door de extra vrije dagen voor oudere werknemers jaarlijks voor achthonderd mensen aan werk liggen.

Vakbond FNV Overheid noemt de opmerkingen van Veld in een reactie ”een aanval op de oudere medewerkers”. “Aan de ene kant moeten we van het kabinet langer doorwerken. Maar als er voorzieningen nodig zijn om dat mogelijk te maken, vindt het kabinet ouderen te duur.” Ook stelt de bond dat in de praktijk de werklast niet veranderd er gebruik wordt gemaakt van deze regeling. “Dat is ontduiking van de cao.”

Zorgen over zogenoemde ‘ouwelullendagen’ leven breder binnen het Rijk, aldus de NOS. In de huidige onderhandelingen over een nieuwe cao voor de rijksambtenaren zou minister Blok regelingen voor oudere werknemers willen afbouwen tot nul. Het geld dat zo wordt bespaard, wil Blok gebruiken voor regelingen waar ook jonger personeel van kan profiteren.

Ambtenaren die 57 worden, kunnen bij het Rijk zo’n 16 procent minder gaan werken. Daar gaat in ruil 5 procent van het salaris af. Wanneer er later van de regeling gebruik wordt gemaakt, is de salariskorting minder groot: wie bij 63 jaar begint levert slechts 1 procent salaris in. Ambtenaren die gebruikmaken van de regeling zien af van andere compensatieregelingen, zoals ADV-dagen. Bijna de helft van alle 57-plussers bij het Rijk maakt gebruik van de regeling.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X