Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Ozb stijgt voor vierde jaar op rij harder dan afgesproken

De onroerendezaakbelasting (ozb), die huiseigenaren jaarlijks aan de gemeente betalen, stijgt voor het vierde jaar op rij sterker dan afgesproken. Daarmee houden gemeenten zich niet aan de afspraak met het Rijk. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Eigen Huis (VEH), die in alle gemeenten de woonlasten opvroeg.

Volgens de vereniging verhogen 161 gemeenten de belasting voor huiseigenaren met meer dan 3 procent, de norm die met het ministerie van Binnenlandse Zaken is afgesproken. Gemiddeld stijgt de ozb dit jaar met 3,4 procent in vergelijking met vorig jaar.

Uitschieters zijn Muiden, Veendam en Boekel, met een stijging van respectievelijk 44, 33 en 30 procent. In 29 gemeenten is sprake van een toename met 10 procent of meer. In andere gemeenten zoals Alkmaar-Schermer en Hardinxveld-Giessendam gaat de ozb juist flink omlaag. De VEH blijft daarom aandringen bij de landelijke politiek voor een duidelijk maximum voor de stijging van de belasting op de eigen woning.

Duidelijk
''Huiseigenaren worden op geen enkele wijze beschermd tegen dergelijke lastenverzwaringen. Gemeenten kunnen de belasting op het eigen huis zomaar van het ene op het andere jaar met tientallen procenten verhogen. Dat moet veranderen. In de discussie over een verruiming van het gemeentelijk belastinggebied is dit voor ons een belangrijk punt", aldus VEH-directeur Rob Mulder.

De VEH stelt verder dat er ook bij de afvalstoffen- en rioolheffing forse verhogingen zijn. Zo gaat in Eemsmond de afvalstoffenheffing met 71 procent omhoog en in Smallingerland stijgt het tarief voor het ophalen van huisvuil met 40 procent. In Lelystad neemt de rioolheffing met 79 procent toe. De totale woonlasten (ozb, afvalstoffen- en rioolheffing) stijgen in Zwartewaterland en Oirschot het sterkst, met gemiddeld 20 procent meer aan belastingen en heffingen, aldus de VEH. Grootste daler is Littenseradiel met een afname van ruim 9 procent.

Sinds 2008 wordt elk jaar een norm voor de ozb afgesproken. Maar op het overschrijden van die norm staat geen sanctie.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X