Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederlandse Spoorwegen bouwt belastingvoordeel via Ierland af

De Nederlandse Spoorwegen (NS) schaffen alle nieuw te bestellen treinen voor de nieuwe Hoofd Rail Net concessie met ingang van dit jaar aan vanuit Nederland. De vervoerder betaalt voortaan in Nederland de vennootschapsbelasting. Het materieel dat al in gebruik is verhuist de vervoerder in fiscaaltechnisch stapsgewijs naar Nederland zodat in 2024 90% van de treinen die NS in Nederland gebruikt onder het Nederlandse fiscale regime vallen.

Minister Dijsselbloem van Financiën schrijft aan de Tweede Kamer dat hij afspraken heeft gemaakt met NS over de afbouw van de belastingvoordelen die de NS verkrijgt via een leasemaatschappij in Ierland. Voor lopende contracten geldt een afbouwperiode. In 2024, als de huidige concessieperiode van NS afloopt, zal 90% van de treinen die in Nederland worden gebruikt onder Nederlands fiscaal regime vallen. De laatste 10% volgt in de periode daarna. Uitgangspunt is dat NS belasting betaalt in het land waar de bedrijvigheid plaats vindt.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X