Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Dekkingsgraad pensioenfondsen in februari gestegen

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in februari met drie procentpunten gestegen naar 106 procent ten opzichte van januari. Dat meldt onderzoeksbureau Aon Hewitt maandag. De belangrijkste oorzaak hiervan is een beter resultaat op de aandelenportefeuille. De dekkingsgraad is met 106 procent boven het wettelijke minimum om een dekkingstekort te voorkomen, maar er is wel sprake van een reservetekort. De dekkingsgraad geeft de verhouding aan tussen het huidige vermogen van een pensioenfonds en de toekomstige verplichtingen.

Aandelen
De Europese aandelenkoersen zijn gaan stijgen nadat de Europese Centrale Bank (ECB) in januari bekendmaakte om maandelijks voor 60 miljard euro aan obligaties en bedrijfsleningen op te kopen. In totaal wil de ECB hier ruim 1.100 miljard euro aan uitgeven.

Hoewel dit opkoopprogramma deze maand pas begint, lopen beleggers hier al op vooruit met het kopen van aandelen. Ook levert staatspapier weinig op, of heeft het zelfs een negatief rendement, waardoor beleggers zich eerder wenden tot aandelen.

De marktrente steeg licht in februari, nadat die in januari sterk was gedaald. Daardoor daalde de obligatieportefeuille licht in waarde. Door de gestegen marktrente, is de pensioenverplichting met 0,5 procent gedaald, dat heeft een stijgend effect op de dekkingsgraad.

Indexeren
Pensioenfondsen mogen sinds 1 januari 2015 hun beleid niet meer afstemmen op de actuele dekkingsgraad, maar moeten in plaats daarvan kijken naar het gemiddelde van de afgelopen twaalf maanden, dit wordt de beleidsdekkingsgraad genoemd. Eind februari stond de beleidsdekkingsgraad op 109 procent, dat is hetzelfde niveau als in januari.

De beleidsdekkingsgraad moet minimaal 110 procent zijn, als die die daaronder komt, dan mogen de pensioenen niet meestijgen met de inflatie (indexeren). Als de actuele dekkingsgraad dit jaar niet verbetert, daalt de beleidsdekkingsgraad, waarschuwt Aon.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X