Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Brussel wil kwartaaloverzicht belastingdeals
De Europese lidstaten moeten elk kwartaal een overzicht indienen over hun belastingdeals met grote ondernemingen. Dat wil de Europese Commissie in haar strijd tegen belastingontduiking. De lidstaten zouden verplicht moeten worden deze informatie uit te wisselen, blijkt dinsdag uit conceptvoorstellen van het dagelijks bestuur van de EU.
De Europese Commissie benadrukt dat de uitgewisselde informatie in een database komt die alleen toegankelijk is voor de lidstaten en de commissie. Lidstaten (én bedrijven) zijn huiverig informatie te delen omdat het concurrentiegevoelig is. EU-Commissaris Pierre Moscovici (Economische en Monetaire zaken) zal de plannen woensdag presenteren.
Nederland en ook andere EU-landen liggen onder vuur over mogelijk oneerlijke belastingvoordelen voor grote multinationals. Specifiek kijkt Brussel naar de deal die de Amerikaanse koffieketen Starbucks geniet in Nederland. Brussel gaat bovendien onderzoeken of het mogelijk is om grote multinationals te verplichten duidelijk te maken hoeveel belasting ze per land betalen. Dat is onderdeel van een omvattend actieplan dat er voor de zomer moet komen.
Speerpunt
De Europese Commissie heeft van belastingontduiking een speerpunt gemaakt, onder het motto: iedereen moet zijn deel aan belastingen betalen. Onthullingen over mogelijk oneerlijke belastingdeals in Luxemburg (LuxLeaks) versnelden de inzet. De LuxLeaks is een smet op het blazoen van de huidige voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, die minister van Financiën en premier van Luxemburg was toen de deals werden gesloten.
De EU-lidstaten moeten instemmen met het voorstel. Het Europees Parlement mag alleen zijn mening geven.
Geplaatst door Vincent de Groot van
Robelco Tax Services
op
dinsdag, maart 17, 2015
Labels:
Belastingdeals,
Brussel,
EU