Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Pensioen in één klap 10 procent omlaag

Zo'n 20.000 gepensioneerden bij het ABP krijgen geheel onverwacht een korting op hun uitkering voor hun kiezen. Zij kregen tot nu toe een compensatie omdat ze geen partnertoeslag op de AOW ontvingen. Die compensatie is van de ene op de andere dag afgeschaft. Dat kost de gepensioneerden tot meer dan 10 procent van hun inkomen.

De gepensioneerden zijn woedend over de afschaffing. Vooral het feit dat ze pas 3 dagen voordat ze hun pensioen ontvingen op de hoogte werden gebracht van de korting, valt slecht. Veel mensen bellen met het pensioenfonds om uitleg. ,,Ze hebben nooit aangekondigd dat de compensatie zou stoppen. Nu wordt mijn pensioen van de ene op de andere dag met 155 euro gekort. Dat is meer dan 10 procent,'' zegt een boze gepensioneerde justitieambtenaar.

Het ABP maakte 2 maanden geleden nog trots bekend de pensioenen niet te hoeven verlagen, dus met deze daling had niemand rekening gehouden.De regering heeft de partnertoeslag in de AOW per 1 januari van dit jaar afgeschaft. De toeslag gold voor gepensioneerden met een partner die nog niet gepensioneerd is en geen inkomen heeft.

Gepensioneerden bij het ABP die geen partnertoeslag kregen omdat hun partner wel verdiende, kregen toch een extra uitkering op hun pensioen om het gemis van de partnertoeslag te compenseren. Nu de toeslag is afgeschaft, stopt het ABP met het uitbetalen van die compensatie. ,,Dat ik die compensatie kreeg is me nooit duidelijk verteld,'' aldus de justitieambtenaar.

Gepensioneerden zijn vooral boos dat ze pas deze week te horen kregen dat ze minder krijgen, terwijl al maanden bekend is dat de toeslag wordt afgeschaft.Het ABP kan daar niets aan doen, laat ze weten. ,,Wij krijgen van de Sociale Verzekeringsbank de namen van de mensen die geen toeslag krijgen. Wij hebben die gegevens zelf niet. Die lijst hebben we recent gekregen. Zodra we die lijst kregen, hebben we de mensen geïnformeerd. Dat is heel vervelend voor de mensen. Dat beseffen we, maar daar kunnen wij ook niets aan doen,'' laat een woordvoerder weten.

Het ABP bespaart met de afschaffing van de compensatie 4 miljoen euro per jaar. Dat geld gaat in de pensioenpot en komt alle deelnemers ten goede.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X