Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Hoe kom ik aan een energielabel voor mijn woning?

Heeft u nog geen energielabel voor uw woning? Dan ontvangt u in januari of februari 2015 een voorlopig energielabel. U kunt dit voorlopige energielabel zelf online omzetten in een definitief label. Dat heeft u nodig als u uw huis verkoopt of verhuurt. Heeft u al een energielabel en wilt u dit vernieuwen? Ook dat kunt u online doen. Een definitief label kost naar verwachting enkele tientjes.

Voorlopig energielabel ontvangen
Huiseigenaren die nog geen energielabel hebben, krijgen in januari en februari 2015 een voorlopig energielabel thuisgestuurd. Het voorlopige label is gebaseerd op al bekende gegevens, zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar. Het voorlopige energielabel is een inschatting. Misschien heeft u inmiddels uw vloer laten isoleren of zonnepanelen laten installeren. Dit kunt u aangeven zodra u het voorlopige energielabel omzet in een definitief label. Op basis van deze maatregelen kan het definitieve label anders uitvallen dan het voorlopig label.

Definitief energielabel aanvragen
U kunt online uw voorlopige energielabel omzetten in een definitief energielabel. Wat moet u hiervoor doen?
  1. Log met uw DigiD in op www.energielabelvoorwoningen.nl.
  2. Controleer uw woninggegevens en pas ze eventueel aan. 
  3. Voeg digitaal bewijs toe, als u energiebesparende maatregelen heeft getroffen (bouwtechnisch rapport, factuur, foto’s).
  4. Selecteer een erkend deskundige (op basis van tarief, klantbeoordelingen of reactietijd).
  5. Verstuur uw gegevens.
Erkend deskundige controleert gegevens
De erkend deskundige (energieadviseur, makelaar of bouwtechnisch specialist) controleert uw gegevens vervolgens op afstand. Hij kan met u overleggen over de gegevens die u heeft verstrekt. De erkend deskundige komt dus niet bij u thuis langs. Heeft de erkend deskundige uw gegevens goedgekeurd, dan ontvangt u het definitieve energielabel per mail van de Rijksoverheid. Na goedkeuring van uw gegevens vindt de registratie van het definitieve label automatisch plaats.

Definitief energielabel binnen enkele dagen
Soms ontvangt u al binnen een dag een definitief energielabel. Meestal duurt het iets langer. Hoe snel u uw definitieve energielabel ontvangt, hangt af van:
de kwaliteit van het aangeleverde bewijsmateriaal;
de reactiesnelheid van de erkend deskundige.

Geldigheid definitief energielabel
Het definitieve label blijft (net als het energielabel dat vóór 2015 is afgegeven) 10 jaar geldig.

Kosten energielabel
Een voorlopig energielabel is gratis. Een definitief energielabel gaat naar verwachting enkele tientjes kosten. Dit zijn de administratiekosten van de erkend deskundige.

U bezit al een energielabel en wilt dit vernieuwen
Heeft u vóór 2015 al een energielabel voor uw woning ontvangen laten opstellen en wilt u een nieuwe? Bijvoorbeeld omdat u de woning wilt verkopen en het oude label geen juist beeld meer geeft van de energieprestatie van uw huis? Ook dan kunt u dit via www.energielabelvoorwoningen.nl online regelen. De procedure is hetzelfde als hiervoor beschreven. Ook in dit geval bedragen de kosten naar verwachting een paar tientjes.

Online aanvragen definitief label lukt niet
Lukt het u niet om online uw definitieve energielabel aan te vragen? Bijvoorbeeld omdat u geen internet heeft, of omdat de woningeigenaar is overleden en u niet kunt inloggen met DigiD? Dan kunt u contact opnemen met de helpdesk energielabel: telefoonnummer 0800-0808 of helpdesk@energielabel.nl.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X