Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Voorlopige aanslag primeur voor 500.000 mensen

Deze weken krijgen ongeveer 500.000 mensen méér dan vorig jaar een te betalen voorlopige aanslag van de Belastingdienst. Ze krijgen de brief voor het eerst omdat de fiscus dit jaar gebruikt maakt van recentere gegevens, aldus een woordvoerder woensdag. Tweede Kamerleden van de PVV en de PvdA stelden de brieven woensdag in de Kamer aan de orde, nadat ze mails hadden gekregen van verraste burgers. Ze willen opheldering van staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën.

CDA en VVD wezen de collega's er echter op dat de brieven het gevolg zijn van het jongste belastingplan van Wiebes, waar de Kamer vorig najaar zelf mee instemde. Wel gaven ze toe dat veel mensen de brief ''rauw op het dak'' is gevallen. Ze vinden dat de Belastingdienst er actiever voorlichting over moet geven.

Duidelijkheid
Met de voorlopige aanslag voor 'nieuwe' mensen komt Wiebes ook tegemoet aan de wens van de Kamer om vooraf meer duidelijkheid te geven over de hoogte van het te betalen bedrag. Volgens de Belastingdienst hebben de blauwe enveloppen bij de nieuwe ontvangers nog niet geleid tot veel meer belletjes naar de Belastingtelefoon.

In totaal krijgen 2 miljoen mensen in deze periode een voorlopige aanslag over 2015. Wie moet betalen krijgt een korting als hij dat voor de 'deadline' in de brief doet. De meeste mensen krijgen via hun hypotheekrenteaftrek overigens geld terug.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X