Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Gemeente kan werken over de grens verplichten

Gemeenten kunnen bijstandsgerechtigden verplichten over de grens te gaan werken. Een nieuwe wet die sinds 1 januari van kracht is, biedt hun die mogelijkheid. De gemeente beoordeelt of iemand met bijstand in Duitsland of België moet solliciteren. Regel is dat de reistijd van het woon-werkverkeer heen en terug niet meer dan drie uur mag bedragen. Een woordvoerster van staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) heeft dat vandaag gezegd.

In de WW bestaat geen verplichting om te solliciteren over de grens. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil nog eens goed bestuderen of hij daarvoor voelt, zegt zijn woordvoerster. De Limburgse gedeputeerde Twan Beurskens kaartte de discussie over solliciteren over de grens vandaag aan in de Volkskrant. De PvdA-Kamerleden John Kerstens en Manon Fokke stelden naar aanleiding van zijn uitlatingen schriftelijke vragen aan Asscher en Klijnsma.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X