Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Asscher pakt misbruik premiekorting aan

Werkgevers maken soms misbruik van een belastingmaatregel die bedoeld is om oudere werklozen weer aan de slag te helpen. Ze ontslaan een oudere werknemer en nemen hem vervolgens weer aan. Daardoor strijken ze een premiekorting op. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) noemt deze praktijken „evident onwenselijk” en gaat maatregelen nemen.

Asscher heeft dat dinsdag laten weten in antwoord op schriftelijke vragen van VVD-Kamerlid Anne Mulder. Volgens de minister heeft de Belastingdienst signalen dat het misbruik zich voordoet, al is nog niet bekend op welke schaal. Van de premiekorting die bedrijven kunnen krijgen als ze een oudere werkloze in dienst nemen, was in augustus 2013 ruim 35.000 keer gebruik gemaakt. Recentere cijfers zijn er nog niet.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X