Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Duitse zwartspaarders melden zich massaal

Een recordaantal Duitse zwartspaarders heeft zich dit jaar gemeld bij de autoriteiten in de hoop straf te ontlopen. Volgens een rondgang bij de ministers van Financiën van zestien Duitse deelstaten door de krant Welt am Sonntag staat de teller al boven de 35.000. Het vorige record stamt uit 2013 toen 24.000 zondaars zichzelf meldden.

Reden voor de sterke groei van het aantal meldingen is volgens de krant een aanscherping van regels per 1 januari. In het nieuwe jaar kunnen zwartspaarders nog maar een spaartegoed van 25.000 euro straffeloos aangeven. Nu is dat nog 50.000 euro.

Verwacht wordt dat de teller van het aantal zwartspaarders voor de jaarwisseling de 40.000 nog zal passeren. De meeste aangiften (8.583) kwamen dit jaar binnen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, iets wat 365 miljoen euro in het laatje heeft gebracht. In Baden-Württemberg werd door 7.117 spijtoptanten 497 miljoen euro opgehoest aan achterstallige belasting.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X