Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Verkoopwinst huis belast?

'Ik heb dit jaar mijn huis verkocht en de overwaarde na verkoop op mijn rekening gestort gekregen. Een kennis van me zei dat die overwaarde, de verkoopwinst ook belast is, klopt dat?'

Ja en nee, de verkoopwinst zelf is in Nederland niet belast. U mag uw huis verkopen, de eventuele hypotheek aflossen en de rest vrij op uw bankrekening laten storten. Over het saldo van uw bankrekening betaalt u echter wel belasting.

Volgend jaar gaat u over 2013 aangifte inkomstenbelasting doen. U moet dan het saldo opgeven dat u op 1 januari 2013 op uw rekening had staan, daar zit de verkoopwinst nog niet bij. Pas in 2015 gaat u over het saldo dat u op 1 januari 2014 op uw rekening had belasting betalen: 1,2 procent over het vermogen boven de vrijstellingen in box 3. Maakt u tussen het ontvangen van de verkoopwinst en 1 januari 2014 uw geld op, dan is er ook geen belastingheffing over de verkoopwinst.

Het is wel mogelijk dat uw verkoopwinst indirect belast wordt. Gebruikt u de verkoopwinst, de overwaarde, bij de koop van een nieuwe woning niet voor de aankoop van de woning, dan is over de extra hypotheek die in de plaats komt van de verkoopwinst min kosten, geen hypotheekrenteaftrek mogelijk.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X