Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


1.500 burgers met mogelijk vals adres krijgen voorlopig nog uitkering

Ongeveer 1.500 uitkeringsontvangers met mogelijk een vals adres krijgen nog zeker een half jaar lang uitkeringen uitbetaald. Uitkeringsinstantie UWV heeft nog een half jaar nodig om het adressenbestand aan dat van de gemeentes te koppelen. Zo'n 1.500 uitkeringsontvangers hebben een adres opgegeven bij het UWV, terwijl ze in de gemeente-administratie (GBA) niet staan geregistreerd. Dat meldt RTL Nieuws op basis van informatie van het UWV.

Technisch probleem
Het kabinet wil dat 'spookburgers', mensen die geen officieel adres hebben maar wel aanspraak maken op overheidsgeld, per 1 januari 2014 geen toeslagen of uitkeringen meer ontvangen. Het UWV heeft aangegeven dat het niet zo snel de registratiesystemen kan aanpassen om een koppeling te maken tussen de eigen gegevens en die van de gemeenten. 'We hebben nog een half jaar nodig om dat technisch voor elkaar te krijgen,' zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. In eerdere plannen had het UWV langer, tot 2015, voor de veranderingen nodig. Het adres is niet relevant voor de hoogte van de WW-uitkering, die wordt bepaald op basis van het arbeidsverleden, laat een woordvoerder van het UWV aan Elsevier.nl weten.

Oost-Europese bendes
De administratie van toeslagen en uitkeringen heeft voor het kabinet hoge prioriteit om te voorkomen dat 'spookburgers' uitkeringen en toeslagen ontvangen. Dit voorjaar werd bekend dat bendes uit Oost-Europa op grote schaal misbruik maken van toeslagen en uitkeringen in Nederland. Zij vragen op naam van bijvoorbeeld Roemeense of Bulgaarse burgers een Nederlands burgerservicenummer aan. Daarmee kunnen ze toeslagen en uitkeringen ontvangen, terwijl zij niet in Nederland wonen. In sommige gevallen konden spookburgers in een keer 8.000 euro op hun rekening krijgen. Een groot deel van dit geld komt vermoedelijk nooit meer terecht.

Staatssecretaris Frans Weekers (VVD, Financiën) kwam flink onder vuur te liggen door de kwestie. Hij overleefde een motie van wantrouwen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X