Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingaangifte alleen in maart en april te versturen

Digitaal belastingaangifte doen kan volgend jaar alleen in maart en april. Dat meldt het ministerie van Financiën dinsdag. Eerder werd bekend dat mensen een maand langer de tijd hebben om aangifte te doen. Moest de aangifte vroeger voor 1 april binnen zijn, volgend jaar ligt de deadline op 1 mei.

Dit jaar konden Nederlanders voor het laatst hun aangifte over 2013 ook al in januari en februari digitaal indienen. Dan moesten nog wel veel gegevens zelf ingevuld worden.

Aangifte
In januari en februari krijgen ruim 7,6 miljoen mensen het bericht dat zij aangifte moeten doen over 2014. Zij moeten wachten tot maart, dan staat de vooraf ingevulde aangifte klaar. De Belastingdienst heeft veel gegevens al ingevuld, die dienen gecontroleerd en aangevuld te worden. De slinkende groep die schriftelijk aangifte doet, kan wel aangifte doen zodra de formulieren binnen zijn.

App
Nederlanders die hun aangifte zonder wijzigingen willen verzenden, kunnen ook gebruikmaken van de app. De app werd vorig jaar geïntroduceerd, maar was alleen geschikt voor mensen die geen eigen woning, onderneming of bijzondere aftrekposten hebben. Doordat dit jaar ook de hypotheekgegevens zijn opgenomen, kan een grotere groep mensen gebruik maken van de app.

Bericht
Mensen die in maart aangifte doen, krijgen voor 1 juli bericht van de fiscus. Komt de aangifte in april binnen, dan probeert de Belastingdienst eveneens voor 1 juli te reageren. Iedereen die inkomensbelasting moet bijbetalen, krijgt eenmalig vier maanden extra de tijd om de betalen. Dat is een gevolg van de inkomensafhankelijke heffingskorting die in 2014 werd ingevoerd, maar niet op tijd in het systeem verwerkt was.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X