Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Woede om vertraging verlagen topinkomens

De topinkomens bij woningcorporaties en zorginstellingen gaan volgend jaar niet omlaag. De Eerste Kamer besloot maandag nog de salarissen aan banden te leggen, maar de ministers Blok (Wonen) en Schippers (Zorg) krijgen het niet op tijd geregeld. Sabotage van de VVD, menen woedende parlementariërs. Vakbond Abvakabo FNV noemt het 'schandalig'.

De Eerste Kamer stelde speciaal haar kerstreces uit om minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) in staat te stellen de topinkomens in de publieke en semipublieke sector nog per 1 januari 2015 af te toppen. Bazen van woningcorporaties, zorginstellingen, in het onderwijs en duurbetaalde bestuurders van gemeenten en provincies verdienen straks maximaal een ministerssalaris, 178.000 euro. Nu is dat nog 230.000 euro.

Plasterk kreeg het onverwacht zwaar omdat de VVD-fractie in de senaat tegenstemde, maar met 38 stemmen voor haalde zijn wetsvoorstel - gebaseerd op afspraken in het regeerakkoord - toch de eindstreep. De daaropvolgende morgen, gisterochtend dus, lag er bij de Tweede Kamer een briefje van zijn VVD-collega, de minister van Wonen Stef Blok: 'Sorry, ik krijg dat niet meer op tijd geregeld.' En: ,,Daarmee blijft voor 2015 automatisch de regeling voor kalenderjaar 2014 van toepassing, ook voor de bovenkant van de schaalindeling. Voor deze categorie blijft in 2015 de norm van 230.434 euro gelden." Gisteravond volgde een vergelijkbaar briefje van VVD-minister Schippers. Ook in de zorg- en welzijnssector gaan de salarissen volgend jaar nog niet omlaag.

Gesprek
De PvdA, een van de voorvechters van de aanpak van de topinkomens, is niet blij met de ministers van de coalitiepartij. Kamerlid John Kerstens wil in gesprek met het kabinet. ,,Bijzonder dat ze blijkbaar pas gisteren doorkregen dat de wet al op 1 januari ingaat.'' Hij stelt scherp in de gaten te houden dat topbestuurders niet over de scheef gaan, zeker bij de woningcorporaties. Zijn SP-collega Ronald van Raak is boos. ,,De VVD traineert. De hele trukendoos gaat open om deze wet te dwarsbomen. De PvdA moet dit kerstreces maar eens goed nadenken of ze verder wil met de VVD.'' Aan de overkant in de Eerste Kamer zijn ze woedend. ,,Dat de onwil zo ver zou gaan had ik niet verwacht. Dit is pure obstructie,'' aldus SP-senator Erik Meijer.

Sabotage
Nagel voelt zich zwaar in zijn kuif gepikt. ,,Ik ben ziek, maar besloot maandag toch naar Den Haag te gaan. Ik wilde niet dat dit wetsvoorstel door mij de mist in zou gaan. Dat dit nu achter onze rug om toch gebeurt, is regelrechte sabotage. Ik kan me niet voorstellen dat de PvdA dit over zijn kant laat gaan." PvdA-senator Ruud Koole is voorzichtiger in zijn uitlatingen. Hij is vooral verbaasd. ,,Ik heb Plasterk nog uitdrukkelijk gevraagd of zijn wetsvoorstel bij aanvaarding op 1 januari zou ingaan. Het antwoord was bevestigend." Meestal bereiden ministers zich voor op nieuwe wetgeving. GroenLinks-senator Margreet de Boer vindt het 'knap stom' dat Blok en Schippers dit blijkbaar niet gedaan hebben.

Onzorgvuldig
Volgens VVD-senator Helmi Huijbregts bewijzen de brieven van Blok en Schippers vooral dat de wet onzorgvuldig is. ,,Ik vrees een enorme chaos. De wet brengt heel veel bureaucratische rompslomp met zich mee voor alle 20.000 individuen die ermee te maken krijgen." De boze senatoren vinden dat het aan de Tweede Kamer is opheldering te vragen. Ze wijzen wel op de rechtsongelijkheid die ontstaat als bijvoorbeeld in het onderwijs wel wordt gekort en in de woningsector en de zorg (nog) niet. ,,Volstrekt onverdedigbaar,'' aldus SP'er Meijer.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X