Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Arbeidsmarkt Zeeland kan groeiende offshore-winddustrie niet bijbenen

De Zeeuwse arbeidsmarkt kan de groeiende offshore-windindustrie in de havens niet bijbenen. Er is al een nijpend tekort aan technisch personeel, zegt algemeen directeur Patrick van der Ploeg van het Vlissingse Humares, leverancier van technisch en maritiem personeel. Zeeland heeft zich ontpopt tot hotspot voor de offshore-windindustrie door haar gunstige ligging en de open verbinding met de Noordzee.

Dankzij bedrijven die al voor de offshore werkten zoals Heerema, Hoondert, VDS Staalbouw en GS Staalwerken of er zich steeds meer op toeleggen zoals Damen Shiprepair, Verbrugge en Kloosterboer groeit het offshore-cluster in de Zeeuwse havens als kool. Vlissingen is inmiddels dé offshore-haven van Nederland.

Groeistuipen
De regionale arbeidsmarkt kan die groeistuipen bij lange na niet bijbenen. Gepokte en gemazelde lassers worden ingevlogen uit Polen. Ook rondreizende Spaanse en Portugese hooggekwalificeerde lassers werken regelmatig in de Zeeuwse havens. En dat is niet onlogisch, want technische bedrijven besteden werk steeds meer op projectbasis uit.

Dat geldt overigens niet alleen voor de groeimarkt offshore. "Veel ervaren mensen in de techniek en maritieme sector gaan de komende jaren met pensioen. Ook zie je dat mensen die al langer in de scheepvaart of de offshore werken, een geregelder leven wensen en daarom aan land komen. Overigens kun je hun kennis daar ook goed gebruiken, want de energie die een windpark produceert, moet je aan land brengen. Daarnaast groeit de offshore ook in Azië, Afrika en het Midden-Oosten, wat een aanzuigende werking heeft op personeel uit Europa. De banen in onze offshore moeten echter wel worden ingevuld", zegt Humares-directeur Van der Ploeg.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X