Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Werkloze allochtoon heeft minder recht op WW

Nederlanders gunnen autochtone landgenoten een hogere WW-uitkering wanneer ze hun baan verliezen dan migranten die werkloos raken. Dat blijkt uit een peiling die het tv-programma EenVandaag donderdag presenteert.

Van de ondervraagden vindt 75 procent dat een autochtone werkloze recht heeft op een uitkering. Werklozen van Surinaamse afkomst wordt maar door 65 procent een WW-uitkering gegund. Als een 'Nederlandse Marokkaan' zijn of haar baan verliest, is dat nog maar 60 procent.''In een tijd dat de sociale zekerheid onder druk staat zijn er grenzen aan het solidariteitsgevoel'', aldus de onderzoekers. Zij hanteren de term welvaartsstaat-chauvinisme om aan te geven dat iemand de voordelen van die welvaart vooral gunt aan autochtonen.

Onderscheid
Bij alle grote politieke partijen maakt de achterban onderscheid tussen migranten en geboren Nederlanders als het er om gaat of de uitkering wordt gegund of niet. De kloof is volgens het radioprogramma het grootst onder mensen die op de PVV, VVD of SP stemmen en het kleinst onder kiezers van PvdA en D66.

De WW-uitkering is doorgaans 70 procent van het laatstverdiende loon. Het onderzoek werd in maart uitgevoerd door Tilburg University en de Universiteit van Amsterdam. Zij vroegen 23.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel naar hun mening.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X