Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Verrassing van naheffing komt door te oud belastingssysteem

Dat zo veel mensen wellicht een naheffing moeten betalen aan de fiscus, komt doordat het systeem van de Belastingdienst bepaalde wijzigingen niet op tijd heeft kunnen doorvoeren. Dat zegt Arjo van Eijsden, partner en belastingadviseur bij adviesbureau EY. "Deze heffing komt voort uit een maatregel die in het herfstakkoord is genomen. Dat was oktober 2013, de maatregel ging in op 1 januari van dit jaar. Zo'n grote verandering kan het verouderde belastingssysteem in zo'n korte tijd niet aan."

De huidige coalitie heeft met de bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP afgesproken dat de algemene heffingskorting inkomensafhankelijk wordt. Dat betekent dat mensen die veel verdienen de minste korting krijgen, in de vorm van een hogere naheffing. Deze naheffing geldt alleen volgend jaar, over het belastingjaar 2014.

Rechtvaardiger
De korting op belasting is ooit in het leven geroepen om de belasting rechtvaardiger te maken. Mensen die meer kosten maken doordat ze bijvoorbeeld kinderen hebben of niet goed voor zichzelf kunnen zorgen, kunnen zo van bepaalde voordelen genieten. Maar de toepassing van kortingen, toeslagen en minder heffingen in het belastingssysteem is doorgeslagen is de algemene perceptie. Daarom bereidt de regering onder leiding van staatssecretaris Eric Wiebes (Belasting) een herziening voor in het belastingstelsel.

Onjuist
Normaliter worden dit soort heffingen verrekend met andere toeslagen, zoals de hypotheekrenteaftrek die mensen maandelijks terugkrijgen. Veel mensen gingen ervan uit dat dit nu ook zou gebeuren, zegt Van Eijsden van EY. "Mensen dachten dat hun voorlopige aanslag juist was, maar nu blijkt dat dit niet zo is. Het punt is dat de afbouw van de heffingskorting direct doorgevoerd had moeten worden. Het systeem van de Belastingdienst is te oud voor dergelijke aanpassingen."

Daarbij is dit ook een communicatieprobleem van de fiscus. "De Belastingdienst had eerder moeten communiceren dat het systeem deze aanpassing niet direct kan verwerken." De correctie zal bij sommige particulieren meegenomen worden in de voorlopige aanslag die zij eind 2014 of begin 2015 ontvangen. Bij anderen volgt de correctie bij de definitieve aanslag in de zomer van 2015.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X