Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Minder leaserijders komen in hoogste bijtellingstarief

Er komen minder mensen met een leaseauto in het hoogste bijtellingtarief van 25 procent. Daarover zijn de coalitiepartijen VVD en PvdA het eens geworden met staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën). Dat meldt de NOS vrijdag. Er komen nu vijf categorieën met een extra tussentarief van 22 procent. Voorafgaand aan de ministerraad zei Wiebes dat de contouren van het hernieuwde plan klaarliggen. Maandag informeert hij de Tweede Kamer hierover.

De VVD, de partij van Wiebes, was fel tegen het oorspronkelijke plan van de staatssecretaris over de fiscale bijtelling van leaseauto's en wees het af als "veel te links."

Energieakkoord
In het oorspronkelijke plan van de bewindsman worden eigenaren van elektrische auto's vanaf 2016 bevoordeeld terwijl leaserijders zwaarder worden belast. De maatregelen zijn een gevolg van het gesloten energieakkoord vorig jaar tussen overheid, vakbonden, werkgevers en milieuorganisaties. Daarin zijn afspraken gemaakt om duurzame energie te bevorderen, onder andere het gebruik van zeer energiezuinige auto's.

Voorstel
Donderdag kwam de branche met een eigen voorstel voor de autobelasting. Daarin zijn vier categorieën met 7, 14, 20 en 25 procent bijtelling. De brancheorganisaties, bestaande uit RAI Vereniging, Bovag en VNA, pleiten ervoor om elektrische en conventionele auto's in de de 20 procentscategorie te laten vallen. Door het aanbod binnen die categorie uit te breiden, krijgen alle automerken weer een eerlijke kans, zegt een woordvoerder van Bovag.

Werkgeversvereniging VNO-NCW en MKB-Nederland steunt dit plan uit de branche. Volgens Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland, zou het oorspronkelijke plan van het kabinet leiden tot grote marktverstoring. "Het alternatieve voorstel van de sector zorgt ervoor dat de doelstellingen uit het energieakkoord met betrekking tot de zeer zuinige auto’s kunnen worden waargemaakt zonder deze marktverstoring", aldus Van Straalen in een reactie.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X