Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Minister Schultz trekt 750.000 euro uit voor stages zeevaart en waterbouw

De maritieme sector kampt al jaren met een groot tekort aan Nederlandse zeevarenden. De kennismakingsstage die het maritieme bedrijfsleven de afgelopen jaren heeft georganiseerd om scholieren te interesseren voor het nautisch beroep is bewezen succesvol. Daarom heeft Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu besloten om de komende drie jaar (2015-2017) een bedrag beschikbaar te stellen van 250.000 euro per jaar.

‘Voldoende aanbod van gekwalificeerd personeel is essentieel om Nederland aantrekkelijk te houden als maritiem vestigingsland en voor de veiligheid van Nederlandse schepen en de Nederlandse kustwateren. Deze meeloopstage helpt jongeren om bewust te kiezen voor de maritieme sector. Daarom zet ik dit mooie project de komende drie jaar voort’, aldus Minister Schultz van Haegen.

Uit een evaluatie van de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Rederijen en Waterbouwers blijkt dat 62% van de deelnemers aan de stage kiest voor Nautisch onderwijs. Het ministerie vergoedt 50% van de kosten die reders maken om jongeren te interesseren voor het zeevarende beroep. Dankzij deze extra financiële impuls is het mogelijk om jongeren van 14 en 15 jaar een weekend mee te laten zeilen met een opleidingsschip, jongeren van 16 jaar en ouder twee weken mee te laten varen met een koopvaardijschip én klassen voorlichting te geven over waterbouw.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X