Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Rotterdams personeel blinkt uit in transport

Medewerkers in Rotterdam zijn goed in transport en Utrechters blinken uit in personeelsmanagement. Dat blijkt uit een inventarisatie van de zakelijke netwerksite Linkedin. Het sociale netwerk brengt in kaart waar vraag is naar welke vaardigheden en in welke grote steden die worden aangeboden. Met de aanwezigheid van de grote haven in Rotterdam, is het niet verrassend dat de meeste gebruikers werkzaam in die stad de vaardigheid transport op hun profiel hebben staan.

De term luchtvaart siert de meeste Amsterdamse profielen. Linkedin noemt het opvallend dat luchthaven Schiphol zo'n grote impact heeft op de vaardigheden in de hoofdstad.

Voedsel
De termen voedselproductie en voedselveiligheid domineren de profielen in de regio Nijmegen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de daar gevestigde bedrijven zoals Hilckman, Marel en Nutreco. In Den Haag werken de meeste mensen met de vaardigheden politiek en internationale betrekkingen.
En Utrecht spant de kroon met HR, werknemerstrainingen en -ontwikkeling.

Stad
Onderzoeker Sohan Murthy van Linkedin schrijft op zijn blog dat bij het overwegen van een verhuizing ook de professionele eigenschappen van een stad belangrijk kunnen zijn. "Sommige professionals die hun volgende carrièrestap overwegen, zijn mogelijk geïnteresseerd in een gebied met een rijk ecosysteem van talenten in hun vakgebied. Anderen willen misschien plekken vinden waar ze kunnen opvallen met een unieke eigenschap."

Londen
Uit de inventarisatie blijkt verder dat Londen evenveel profielen heeft met de term business als entertainment. En dat is opmerkelijk, omdat de stad toch vooral als financieel centrum bekendstaat.

Volgens Linkedin hebben veel inwoners van Europese steden technische vaardigheden, maar zit daar wel diversiteit in. De meest voorkomende vaardigheid onder werknemers in Madrid en Sevilla is programmeren in Java. Personeel in Berlijn is juist goed in het ontwikkelen van spellen, mobiele applicaties en het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van bijvoorbeeld websites. Polen valt juist op door de grote variëteit in technische vaardigheden. Nergens anders werden meer verschillende kenmerken bij elkaar gevonden.

Industrieën
Verder valt op dat bepaalde industrieën een behoorlijke stempel drukken op een stad. Toulouse, de thuisstad van vliegtuigbouwer Airbus huist de meeste talenten met luchtvaart- en productievaardigheden.

Modegerelateerde vaardigheden zijn vooral in modestad Milaan te vinden. En eigenschappen die te maken hebben met politiek beleid en internationale betrekkingen komen vooral voor in de Europese politieke hoofdstad Brussel. De gegevens zijn gebaseerd op de data van ruim 175 miljoen Europese en Amerikaanse Linkedinprofielen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X