Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederland int meer btw dan andere EU-landen

Nederland is beter dan de meeste andere landen van de Europese Unie bij het innen van btw. De kloof tussen verwachte btw-inkomsten en ontvangen btw is in Nederland, samen met Finland, het kleinst van 26 onderzochte EU-lidstaten.

Dat meldde de Europese Commissie in Brussel donderdag. Volgens het dagelijks bestuur van de EU is de kloof in Nederland en Finland 5 procent, maar bijvoorbeeld 44 procent in Roemenië. Volgens de commissie ging in 2012 naar schatting 177 miljard euro aan btw-inkomsten verloren doordat btw-regels niet werden nageleefd (fraude) of verschuldigde btw niet is geïnd. Het zijn de meest recente cijfers over de btw-kloof in de EU.

Bij de 177 miljard gaat het om 16 procent van de verwachte btw-inkomsten van 26 lidstaten. ,,Zij kunnen zich geen inkomstenverliezen van deze omvang veroorloven'', aldus Europees Commissaris Algirdas Semeta (Belastingen).

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X