Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Klok moet een uur terug, want wintertijd gaat in

Morgennacht gaat de wintertijd weer in en dat betekent dat de klok een uurtje terug moet worden gezet. In de nacht van zaterdag op zondag gaat om 03:00 uur de klok terug naar 02:00 uur en kunnen we dus een uurtje langer slapen.

De wintertijd is eigenlijk de 'normale' tijd en duurt vijf maanden. Het is juist de zomertijd waarbij van de standaardtijd wordt afgeweken door de klok een uur vooruit te zetten. In de zomer komt de zon namelijk zo vroeg op dat het al licht is terwijl de meeste mensen nog slapen. Door de klok dan te verzetten lijkt de zon later op te komen en weer onder te gaan. Hierdoor is het 's morgens langer donker, en blijft het 's avonds juist langer licht. De periode van daglicht komt zo beter overeen met de periode waarin de meeste mensen wakker zijn.

Klok wordt verzet in 70 landen
In de winter is hier allemaal geen sprake van, omdat de zon dan pas later opkomt en ook weer vroeger onder gaat. De noodzaak van de tijd verzetten is daarmee verdwenen. Zo'n 70 landen verzetten op dit moment twee keer per jaar de klok. In de Europese Unie loopt de zomertijd van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X