Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederland daalt nog verder op ranglijst pensioenstelsels

Nederland is dit jaar verder afgegleden op de wereldranglijst van beste pensioensystemen ter wereld tot de derde plek. De tweede plaats is afgestaan aan Australië. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde wereldwijde pensioenindex van adviesbureau Mercer.

De zogeheten Global Pension Index vergelijkt pensioenstelsels in 25 landen. Denemarken, dat in 2012 al de eerste plek van Nederland overnam, blijft op nummer 1 staan. Finland eindigde op de vierde plaats, Zwitserland als nummer 5. Japan, India, Zuid-Korea en China kwamen er het slechtst vanaf.

In absolute getallen scoort het Nederlandse pensioenstelsel beter dan vorig jaar. Op een schaal van 0 tot 100 krijgt het stelsel 79,2 punten, tegenover 78,3 vorig jaar. Volgens de onderzoekers is de 'toekomstbestendigheid' van het Nederlandse stelsel verbeterd vergeleken met voorgaande jaren. De mate waarin onze pensioenen in een leefbaar minimuminkomen voorzien scoort echter lager. Volgens Mercer zijn de Deense pensioenen beter gefinancierd, hebben ze hogere dekkingsgraden, wordt er ruimer ingelegd en voorzien ze beter in een leefbaar inkomen.


Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X