Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Werkgevers mogen belastingvrij iPad geven aan personeel

Werkgevers kunnen een iPad onder een bepaalde voorwaarde belastingvrij verstrekken aan hun werknemers omdat de tablet geen computer is maar een communicatiemiddel. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep bepaald in een geschil tussen een werkgever en de Belastingdienst. Het hof maakte dit vandaag bekend.

Eerder was de rechtbank in Haarlem nog tot het oordeel gekomen dat een iPad een computer is en daarom niet belastingvrij, dat wil zeggen zonder inhouding van loonheffing, aan werknemers kan worden verstrekt. Die uitspraak is vernietigd. Volgens het hof beperkt het touchscreen van de iPad het gebruik van het apparaat als computer. Zo gaat de invoer van langere teksten bij een iPad minder vlot dan bij apparaten met een klassiek toetsenbord, zoals pc's en laptopcomputers.

Communicatiemiddel
De beperkingen van een touchscreen spelen niet of nauwelijks een rol bij mobiele communicatie, sms, e-mail of internetbezoek. Daarom is de iPad een communicatiemiddel. Dat betekent volgens het hof dat 'de werkgever voor wie het zakelijk gebruik van de iPad van meer dan bijkomstig belang is' het apparaat belastingvrij aan zijn werknemers kan verstrekken. Dat is het geval als het zakelijk gebruik boven de 10 procent ligt. De betrokken werkgever heeft al zijn werknemers een iPad met mobielinternetdatakaart verstrekt. Het hof bepaalde dat de Belastingdienst hem ruim 239.000 euro terug moet betalen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X