Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Haal alles uit vakantiebaan

Hard gewerkt, goed verdiend en een zalige vakantie gehad. En dan blijkt later ook nog dat je te veel belasting hebt betaald over je vakantiewerkinkomsten. Kassa! Ben je scholier of student? Dikke kans dat je deze zomer je vakantie bij elkaar hebt gespaard met een vakantiebaan. Ook al heb je lekker verdiend, wees dan toch niet te snel tevreden. Noteer even in je agenda dat je in 2015 moet aankloppen bij de Belastingdienst. Daar ligt namelijk naar alle waarschijnlijk nog een zakje geld op je te wachten.

Te veel belasting
Veel jongeren weten het niet, maar als je vakantiewerk doet, betaal je over het algemeen te veel belasting. Als je dat laat gebeuren, spek je in feite de staatskas. Terwijl je voor dat geld vast en zeker een betere bestemming weet. Milanovic klinkt het niet helemaal nieuw in de oren. Maar waar hij precies recht op heeft, weet hij eigenlijk niet. "Ik hoorde dat vakantiewerkers vaak veel geld laten liggen bij de belastingteruggave. Hoe veel kan ik volgend jaar terugkrijgen?"

250 euro
​De vakbond CNV ontdekte een paar jaar geleden dat slechts 28% van de werkende jongeren tot 30 jaar – het geldt ook voor bijbaantjes in de rest van het jaar – belasting terugvraagt. De meesten doen het dus niet en dat levert de schatkist miljoenen euro's op. Want gemiddeld krijgt elke werkende jongere 250 euro terug, weet de Belastingdienst. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoeveel je in een jaar hebt verdiend. Soms kan de meevaller oplopen tot wel 850 euro.

Geld terugvragen is vrij gemakkelijk. Maar als scholier of student kun je ook van tevoren regelen dat je meer geld overhoudt. Nog gemakkelijker! Dit doe je door samen met je werkgever het formulier 'Opgaaf gegevens voor de loonheffingen (studenten- en scholierenregeling)' in te vullen. Over het algemeen is alles dan meteen verrekend en hoef je het jaar erop geen teruggave meer te vragen. Maar controleer altijd even of je wellicht nog ergens recht op hebt. Je weet immers maar nooit.

Kinderbijslag
Er zijn nog 2 andere zaken waar je op moet letten: de kinderbijslag en de studiefinanciering. Voor allebei geldt dat je een bepaald bedrag mag bijverdienen. Kom je daar boven, dan wordt dit extra bedrag ingehouden. Weten hoeveel je mag bijverdienen zonder dat je moet inleveren?
  • Belasting kun je alleen terugvragen als je in loondienst bent geweest. Soms is dat niet zo. Bijvoorbeeld als je een krantenwijk hebt, folders bezorgt of oppas bent. Dat zijn losse klussen en je loon wordt daarvoor vaak bruto uitbetaald.
  • In die gevallen moet er zélf voor zorgen dat je belasting afdraagt over je inkomsten. Dat doe je via het aangifteprogramma van de Belastingdienst.
  • Iedereen is verplicht belasting te betalen over wat hij verdient. Dat heet loonheffing. Daarvoor moet je het formulier ‘Opgaaf gegevens voor loonheffingen’ invullen. Aan de hand daarvan weet je werkgever hoe veel belasting hij voor jou moet afdragen.
  • Maar heb je ook recht op de loonheffingskorting? Dat kun je vooraf regelen. Vul op het formulier in dat je werkgever die korting moet toepassen. Hij houdt dan minder belasting in op je loon. Je houdt netto meer over.
  • Heb je meer vakantiebanen? Laat dan alleen de werkgever bij wie je het meest verdient de loonheffingskorting toepassen. Als alle werkgevers dat doen, krijg je te veel korting. En die moet je dan later weer terugbetalen.
  • Meer info: www.svb.nl (kinderbijslag) en www.duo.nl (studiefinanciering)

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X