Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Geen crisisheffing in 2015, maar ondernemers krijgen pas echt lucht in 2016

In 2015 profiteert het bedrijfsleven van het terugdraaien van eerdere lastenverzwaringen. Maar pas in 2016 en 2017 biedt het kabinet Rutte 2 lastenverlichting voor ondernemers. Dat meldt Het Financieele Dagblad vrijdag, op basis van bronnen rond het kabinet. In de aanloop naar Prinsjesdag, aanstaande dinsdag, lekken links en rechts de plannen die in de Miljoenennota staan al uit. Volgens de bronnen waarop het FD zich beroept, ziet het plaatje er voor het bedrijfsleven als volgt uit.

In 2015 wordt het bedrijfsleven met rust gelaten: er zijn per saldo geen lastenverzwaringen, maar ook geen verlichtingen. Enige pluspunt is dat het lage btw-tarief van 6 procent voor verbouwingen tot juli 2015 wordt gehandhaafd.

2015: einde crisisheffing en bankenbelasting
In de praktijk is er nog een voordeel van twee miljard euro, omdat twee eerdere lastenverzwaringen wegvallen. Zo blijven financiële instellingen in 2015 verschoond van de bankenheffing die ze dit jaar wel betalen, als de bijdrage aan de redding van bankverzekeraar SNS Reaal. Dat scheelt ongeveer één miljard euro.

Verder legt het kabinet sinds een aantal jaren de zogenoemde ‘crisisheffing’ op: werkgevers moeten een extra afdracht doen van 16 procent op lonen, voor zover salarissen boven de 150 duizend euro uitkomen. In 2015 vervalt de crisisheffing.

Ook zouden de ziektekostenpremies voor werkgevers volgend jaar lager uitvallen, omdat ze dit jaar boven de afgesproken normen uitkomen.

De meevallers van 2015 bestaan dus vrijwel geheel uit het vervallen van eerdere lastenverzwaringen. In 2016 en 2017 zou er wel echte lastenverlichting op de rol staan voor ondernemingen, waarbij bescheiden bedragen van respectievelijk 286 miljoen euro en 340 miljoen euro zijn gereserveerd, aldus het FD.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X