Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Parkeergegevens toch naar Belastingdienst

De gegevens van klanten van het bedrijf SMS Parking moeten toch worden overdragen aan de Belastingdienst. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag in hoger beroep bepaald. Klanten van SMS Parking betalen parkeermeters via hun gsm. De Belastingdienst wil de klantgegevens hebben om fraude door onder andere leaserijders te kunnen ontdekken. Het bedrijf wilde die niet afgeven en de rechtbank in Den Bosch besloot eerder ook dat dat niet hoefde. Het hof bepaalde dinsdag echter anders. SMS Parking wil de gegevens niet afgeven, omdat dat volgens het bedrijf een te grote inbreuk is op de privacy van de gebruikers.

Privacy
Het hof vindt dat de opgevraagde gegevens niet meteen te herleiden zijn naar personen. Bovendien vindt het hof dat de Belastingdienst de privacy voldoende waarborgt door de gegevens meteen te vernietigen als er geen sprake lijkt van fraude. Het hof oordeelde over een verzoek van de Belastingdienst over gegevens van 2012. Concurrent Yellowbrick had die gegevens eerder al wel overgedragen, omdat juristen van dat bedrijf adviseerden dat de Belastingdienst recht heeft op de gegevens. Volgens het gerechtshof heeft SMS Parking aangegeven de gegevens af te staan als de rechter dat eist.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X