Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Panamakanaal bestaat honderd jaar

Het Panamakanaal bestaat precies honderd jaar. Op 15 augustus 1914 vertrok het eerste schip van de Carïbische Zee naar de Stille Oceaan. Het effect van het kanaal was en is nog steeds enorm. De reis van de Atlantische Oceaan naar de Stille Oceaan wordt met duizenden kilometers verkort naar 77 kilometer.

De bouw van het kanaal begon al in 1880 door Franse partijen. Enkele jaren later lieten ze het project uiteindelijk liggen. De Verenigde Staten namen de bouw weer op nadat Panama een onafhankelijk land werd in 1903. In 1920 voeren 2.500 commerciële schepen door het kanaal. Tegenwoordig is dat aantal gestegen naar 14.000 schepen per jaar, 5 procent van alle scheepvaart ter wereld.

Het kanaal zit nu in een nieuwe transitie. Er is 5,25 miljard dollar uitgetrokken voor een project dat begon in 2007. Het kanaal moet groter en dieper worden waardoor er meer schepen door kunnen, hoewel dit project ook al enkele maanden achter op schema ligt.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X