Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Ook Burger King wil weg uit VS om belastingregels

In navolging van tientallen andere Amerikaanse bedrijven staat ook Burger King voor een verhuizing uit de Verenigde Staten. De fastfoodketen wil de Canadese koffieketen Tim Hortons overnemen. Als onderdeel van de deal zal ook het hoofdkantoor van Burger King naar Canada verhuizen om zo onder de belastingwetgeving in de VS uit te komen.

In een gezamenlijke verklaring bevestigen de bedrijven dat ze in gesprek zijn over een fusie. 3G Capital, dat het merendeel van de aandelen van Burger King in zijn bezit heeft, blijft ook grootaandeelhouder van het fusiebedrijf. De rest van de aandelen blijft in bezit van de bestaande aandeelhouders. De merken blijven na de fusie los van elkaar bestaan.

Het is niet voor het eerst dat een Amerikaans bedrijf de VS ontvlucht om zo onder de belastingwetgeving uit te komen. Sinds begin 2012 zijn ten minste 21 bedrijven uit de VS vertrokken of hebben een verhuizing aangekondigd. Dat is bijna de helft van de in totaal 51 bedrijven die in de afgelopen dertig jaar de VS verlieten.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X