Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Bittere pil voor gepensioneerde

De nieuwe, strenge regels voor pensioenfondsen pakken rampzalig uit. Ouderen gaan in de komende jaren zes procent van hun koopkracht verliezen. Bij een gemiddeld pensioen loopt het verlies aan koopkracht op tot enkele honderden euro’s per jaar. Ook werkende mensen, die nu verplicht premie betalen aan hun pensioenfonds, worden hard geraakt. Hun toekomstig pensioen wordt voorlopig niet aangepast aan de inflatie en deze korting zal niet worden gerepareerd. Dit schrijft de Pensioenfederatie over de nieuwe regels die staatssecretaris Klijnsma (PvdA) wil invoeren. Deze federatie vertegenwoordigt vrijwel alle pensioenfondsen van Nederland.

In een zogeheten ’position paper’ maakt de federatie gehakt van de plannen van Klijnsma. De keiharde aanval van de Pensioenfederatie stelt dat Klijnsma’s plannen „direct invloed hebben op de uitkeringen en koopkracht van gepensioneerden”.

Pijnlijk
Voor werkenden is de boodschap net zo pijnlijk. De kortingen die in de komende jaren zullen worden doorgevoerd, kunnen nooit worden goedgemaakt. „Het ziet ernaar uit dat het aan de jongeren beloofde ’zoet’ nooit uitgedeeld zal worden”, zo is het vernietigende commentaar van de Pensioenfederatie.

Het gaat om nieuwe regels die komend jaar moeten ingaan. Klijnsma heeft de regels opgesteld om te waarborgen dat pensioenfondsen financieel sterker worden en dat de lasten en lusten eerlijker worden verdeeld tussen oud en jong.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X