Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Ik woon in het buitenland; kan ik een Digid krijgen?

Ik woon sinds een aantal jaar in het buitenland, maar omdat ik nog steeds allerlei zaken in Nederland moet en wil regelen, wil een DigiD aanvragen. Ik heb begrepen dat dit voor Nederlanders, die in het buitenland wonen niet mogelijk is. Klopt dit?

Bij het merendeel van de overheidsinstanties is digitale toegang alleen mogelijk wanneer de burger over een DigiD beschikt. Niet alle burgers hebben echter een DigiD en burgers die geen DigiD hebben kunnen daardoor hun zaken met de overheid maar moeizaam regelen.

De overheid heeft de ambitie dat alle burgers in 2017 hun zaken met de overheid digitaal kunnen regelen. Verschillende groepen lopen echter nog tegen het probleem aan dat zij geen DigiD kunnen aanvragen.Tot voor kort gold dit ook voor Nederlanders die in het buitenland wonen en dan met name de mensen die voor 1 oktober 1994 uit Nederland zijn vertrokken. Voor deze groep mensen (en dus naar alle waarschijnlijkheid ook voor u) is dit probleem inmiddels opgelost. Deze groep mensen kan zich nu inschrijven in het Register Niet-Ingezetenen en zo een BSN en DigiD krijgen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X