Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Rijke zwartspaarders betalen alsnog 900 miljoen belasting

De Staat kan naar het zich laat aanzien 900 miljoen euro in de schatkist stoppen. Dik 12.000 mensen biechtten hun verzwegen vermogen onlangs op bij de fiscus. Ze maakten gebruik van een speciale regeling, waardoor ze geen boete kregen voor het zwartsparen. De deadline voor de biechtregeling verliep 1 juli. Op de laatste dag namen nog 1200 mensen het zekere voor het onzekere. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën is tevreden: 'Dit is een mooi resultaat dankzij de inspanningen van de Belastingdienst.'

Volgens het ministerie valt op te maken dat de gemiddelde zwartspaarder een half miljoen verborgen hield. Deze oppotters betalen daar alsnog 75.000 euro per persoon belasting over. De 12.000 mensen die sinds 2 september met hun spaarpot voor de dag kwamen, hadden daar samen 6 miljard euro inzitten, goed voor de belastingopbrengst van zo'n 900 miljoen euro. De exacte opbrengst is in de loop van volgend jaar bekend.

Steen in hun maag
De meeste bekeerlingen zijn boven de vijftig en wilden volgens het departement 'af van de steen in hun maag'. Ook het feit dat andere landen (zoals Luxemburg en Zwitserland) hun bankgeheim opheffen of overgaan tot automatische gegevensuitwisseling, werkte goed mee.

Met ingang van 1 juli 2014 bedraagt de boete 30 procent van de ontdoken belasting. Vanaf 1 juli 2015 wordt deze boete verhoogd naar 60 procent. En dat is allemaal als je het vrijwillig aanmeldt. Doe je dat niet en loop je tegen de lamp, dan kan het zelfs 300 procent worden.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X