Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederland loopt risico op schade door reputatie als belastingparadijs

Nederland staat te boek als belastingparadijs en dat betekent een risico op reputatieschade, stelt Barbara Baarsma, algemeen directeur van SEO Economisch Onderzoek. Het recent verschenen boek Brievenbusmaatschappijen, waarvan Baarsma co-auteur is, geeft een overzicht van de impact op de Nederlandse economie van bepaalde belastingregels.

Nederland hanteert de zogenoemde deelnemingsvrijstelling, waardoor winsten van dochterbedrijven niet nog eens belast mogen worden. Op die manier wordt dubbele belastingheffing voorkomen, en dat is goed voor ons land dat erg afhankelijk is van internationale handel.

Maar de belastingregels hebben ook een keerzijde. De constructies die we hier hebben, kunnen ook gebruikt worden om helemaal geen belasting te betalen. Dat heet belastingontwijking. Onder meer Amazon, Apple en IKEA hebben in ons land belastingconstructies opgetuigd. Het is niet illegaal, maar gaat tegen de geest van de wet in, aldus Baarsma. En het kan het imago van Nederland is het buitenland schade berokkenen. Ons land wordt namelijk genoemd in het rijtje van belastingparadijzen. Baarsma ziet drie mogelijkheden om daar iets aan te doen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X