Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Costa Concordia drijft met Nederlandse hulp

De Costa Concordia, het cruiseschip dat begin 2012 voor de Italiaanse kust kapseisde, drijft weer. De drijvers zijn geïnstalleerd door het Nederlandse kraanschipbedrijf Conquest uit Werkendam. Het kraanschip Conquest MB1 had niet veel ruimte om de klus te klaren: wanneer het schip tussen de Costa Concordia en het eiland lag, was er nog maar een paar meter over. En op sommige plaatsen bedroeg de doorvaardiepte slechts 4 m. 'Eigenlijk was ons kraanschip het enige ter wereld dat zo'n zware operatie kan uitvoeren', stelt Michiel Zwagerman, mede-eigenaar van het familiebedrijf Conquest. 'Het is het enige schip dat én zware lifts kan uitvoeren én niet te diep ligt.'

Dat de Conquest MB1 zo ondiep ligt, komt onder meer door het gebruik van hydraulische cilinders in plaats van een contragewicht om het tegenwicht te bieden tijdens het liften. 'Dat bespaart tonnen.' Daarnaast voorkomt het cilindersysteem slijtage. 'Als de kraan in rust is, oefenen de cilinder druk uit, zodat de kraan precies in evenwicht is. Daardoor slijt deze nauwelijks.' Verder is de Conquest MB1 uitgerust met een automatisch ballastsysteem dat het schip constant waterpas houdt.

De Conquest MB1, de grote kraan met het rode topstuk links op de foto, heeft twee maanden in de geul tussen de rosten en het cruiseschip gelegen om de drijvers te plaatsen. Begin juli is de laatste drijver in positie gebracht. De drijvers hebben met lucht hun drijfvermogen gekregen en gezorgd dat het cruiseschip nu naar een rederij kan worden gesleept voor ontmanteling.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X