Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Spaartegoeden gestegen naar hoogste niveau ooit

Nederlandse huishoudens hebben een recordbedrag aan spaartegoeden gestald bij banken. Eind juni hadden zij opgeteld 335 miljard euro staan op binnenlandse rekeningen. Dit meldt De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag. Nog nooit werd er zoveel gespaard door Nederlandse huishoudens. Er werd in de eerste helft van 2014 bijna 6,6 miljard euro meer spaargeld gestort dan opgenomen. Per huishouden staat er nu gemiddeld 44.000 euro bij de bank. Vooral bij de vrij opneembare deposito’s werd geld ingelegd. Ook bij de deposito’s met vaste looptijd was in het eerste halfjaar van 2014 een lichte instroom van spaargeld te zien.

Besteedbaar inkomen
Het grootste deel van de Nederlandse spaartegoeden, ruim 85 procent, staat op vrij opneembare spaarrekeningen, zoals internetspaarrekeningen. Tien jaar geleden hadden huishoudens nog gemiddeld 30.000 euro op de spaarrekening staan. Ook rekening gehouden met het besteedbaar inkomen is een record bereikt, aldus de DNB. Het gemiddelde spaartegoed ligt nu 30 procent hoger dan het besteedbaar inkomen. In 2004 lagen deze cijfers nog op hetzelfde niveau.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X