Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingvrij schenken aan overigen

Regelmatig lees ik in Plus Magazine over schenkingen. Het is mij duidelijk wat er onder eigen kinderen en kleinkinderen wordt verstaan. Maar er is ook een categorie ‘Overig’. Vallen daar aangetrouwde en samenwonende kinderen onder?

Nee. Bij berekening van de vrijstelling en hoogte van de schenkbelasting worden partners als één en dezelfde persoon aangemerkt. Schenkt u 50.000 euro aan een kind en 50.000 euro aan zijn of haar partner, dan geldt dat als een schenking van 100.000 euro aan uw kind. Als partners gelden gehuwden en geregistreerd partners. Samenwoners met contract gelden als partner na twee jaar samenwonen. Voor samenwoners zonder contract is die termijn vijf jaar. Onder ‘Overig’ vallen bijvoorbeeld vrienden.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X