Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Amsterdam stijgt op lijst duurste steden

De Afrikaanse steden Luanda (Angola) en N’Djamena (Tsjaad) zijn de duurste steden ter wereld voor expats. Dat blijkt uit het jaarlijkse Cost of Living onderzoek van Mercer onder 211 steden. Amsterdam stijgt naar de 39e plaats. De hoofdstad stond vorig jaar nog op nummer 52. Luanda voerde vorig jaar ook de lijst aan, N’Djamena is nieuw in de top 3. Ellen van Arenthals, Mobility Consultant bij Mercer: ‘De expats in de Afrikaanse steden leven in beveiligde gebieden, daarom zijn de kosten daar fors hoger.’ Hong Kong sluit de top 3.

Stijgende vraag naar appartementen in Amsterdam
Naast Amsterdam stijgen vrijwel alle West-Europese steden op de lijst. Dat komt voornamelijk door de valutakoers. Van Arenthals: ‘Doordat de euro relatief hoog geprijsd is ten opzichte van de dollar wordt het leven in West-Europese steden duurder voor expats. Daarnaast is de vraag naar appartementen in bijvoorbeeld Amsterdam sterk toegenomen, waardoor ook die kosten zijn gestegen.’

Kop koffie Johannesburg goedkoopst
Voor de Cost-of-Living survey put Mercer uit een database waarin de lokale prijzen van 200 diensten en goederen staan opgeslagen over transport, huisvesting, voedsel, kleding, huishoudelijke artikelen en entertainment. In het onderzoek zijn de kosten daarvan voor een aantal steden verder uitgesplitst. Het huren van een tweekamerappartement is het duurst in Hong Kong (EUR 5.100 per maand). In Amsterdam bedragen die kosten EUR 2.150 per maand. Van Arenthals: ‘Twee jaar geleden betaalde je in Amsterdam nog 1.800 euro per maand voor het huren van een ongemeubileerd tweekamerappartement. Die kosten zijn dus aanzienlijk toegenomen.’ Expats in Brussel zijn iets goedkoper uit, daar bedraagt de maandelijkse huur van een appartement EUR 1.900. In Johannesburg is een kopje koffie met EUR 1,33 het laagst geprijsd.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X