Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Van Woerkom geen ombudsman

Guido van Woerkom heeft besloten af te zien van zijn benoeming tot Nationale ombudsman. Hij heeft Kamervoorzitter Van Miltenburg laten weten dat hij dat heeft besloten omdat hij opnieuw onderwerp van publiek debat is geworden. Aanleiding is de ophef over zijn vertrekregeling bij de ANWB. Van Woerkom moet vertrekken bij de organisatie en krijgt ruim 300.000 euro mee. Eerder was er discussie over een opmerking over Marokkanen door Van Woerkom.

Negatief beïnvloed
Van Woerkom vindt dat de ombudsman boven elke twijfel verheven moet zijn. "Ik kan niet anders dan concluderen dat dit thans niet het geval is en dat het risico bestaat dat de werkzaamheden van de Nationale ombudsman hierdoor negatief beïnvloed worden", laat hij weten (pdf). "Dit acht ik niet wenselijk daar ik dan niet adequaat kan toekomen aan de taak die ik mezelf gesteld heb bij de invulling van dit mooie en zware ambt."

Moeizame aanloop
De commotie over Van Woerkom zorgde de nodige vertraging in de stemming over zijn voordracht voor de functie van ombudsman. De Tweede Kamer besloot op 3 juni de stemming uit te stellen omdat er "behoefte was aan een nader gesprek" met de kandidaat. Uiteindelijk spraken alleen Kamerleden van de PvdA, SP en ChristenUnie met Van Woerkom. Een dag later kreeg hij bij een geheime schriftelijke stemming 91 van de 102 geldig uitgebrachte stemmen. De overige 42 stemmen waren blanco of om een andere reden niet geldig. Niet alle 150 Kamerleden waren aanwezig bij de stemming. Van Woerkom liet op 8 juni weten dat hij voldoende mandaat heeft om de functie goed te vervullen. Hij zei wel dat hij een fikse kras had opgelopen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X