Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


EU-onderzoek belastingparadijs Nederland

De Europese Unie opent mogelijk komende week al een onderzoek naar de belastingvoordelen die grote internationale bedrijven genieten in onder meer Nederland en Ierland. Dat melden bronnen in Brussel vrijdag. De Europese Commissie bespreekt het onderwerp tijdens een ontmoeting op 11 juni, aldus de ingewijden. In het geval van Nederland gaat het om de stevige belastingvoordelen die onder meer de Amerikaanse koffieketen Starbucks krijgt.

Behalve Nederland en Ierland, zou ook Luxemburg onder de loep kunnen worden genomen wat betreft het belastingklimaat. Starbucks liet in een reactie weten dat het regime waaronder het in Nederland valt, een zaak is van de Nederlandse regering. Brussel zou volgens de onderneming daarom contact met Den Haag moeten opnemen. Overigens zei het koffieconcern eerder dit voorjaar dat het zijn Europese hoofdkantoor gaat verhuizen van Amsterdam naar Londen.

Kopiëren
De reden daarvoor zou zijn dat de holding dichter bij de grootste Europese markt zou moeten zitten. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën liet in april weten dat de Britten bezig zijn het Nederlandse vestigingsklimaat voor internationale bedrijven te kopiëren. Een woordvoerder van Europees Commissaris Joaquín Almunia (Mededinging) wilde vrijdag geen commentaar geven op de berichten. Hij gaf aan dat de commissie al eerder heeft aangekondigd informatie te verzamelen over belastingpraktijken in EU-lidstaten om te kijken of die overeenkomen met Europese regels met betrekking tot het geven van staatssteun. Belastingvoordelen aan bedrijven kunnen ook gezien worden als een verkapte manier van staatssteun.

Ikea
IKEA bestrijdt dat het in Nederland gevestigd is om belastingtechnische redenen. Dat zei de topman van het van oorsprong Zweedse bedrijf Peter Agnefjäll vrijdag tegen RTL Z. De keuze om in Delft kantoor te houden heeft volgens Agnefjäll andere redenen. "De mensen zijn hoogopgeleid en de infrastructuur is er goed", zo stelde hij. Agnefjäll reageert daarmee op de aanhoudende kritiek dat de Zweedse meubelgigant alleen in Nederland zit vanwege het gunstige belastingklimaat. "Absoluut niet", zo stelde hij resoluut voor de camera van de televisiezender.

IKEA heeft sinds de jaren zeventig onder meer een Nederlandse vennootschap waar de merknaam en het logo in zijn ondergebracht. Eind vorig jaar werd IKEA, samen met Starbucks en Google, door de Tweede Kamer gevraagd om uitleg te geven over de firma's die zij in Nederland hebben. Alle drie de bedrijven besloten die uitnodiging naast zich neer te leggen, zo schreef de Volkskrant in september vorig jaar.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X